Kano- og kajakudlejning i Jylland 

Lej en helt gennemsigtig kano-/kajak-hybrid i Skive i Jylland, der samler det begge fra bedste verdener - stabilitet, lavt tyngdepunkt, åben og nem at styre. Og så er den helt gennemsigtig! Det betyder, at du både får en oplevelse over og under overfladen, når du ror.

Leder du efter et sted at leje en kano eller kajak i Jylland?

Lej en helt gennemsigtig glaskajak i Jylland

Lej en helt gennemsigtige kajakker på Limfjorden i Jylland på en af VisionKayaks tre forskellige typer ture. Glaskajakkerne er helt specielle og findes kun en håndfuld steder i hele Europa - og så er de rigtig stabile hybrider mellem en kano og en kajak, der har det bedste fra begge verdener. I hver kajak er der plads til to personer, og inden turen vil I få en kort introduktion til grundlæggende roteknik, så I er helt klar til at tage på vandet. Det betyder også, at nybegyndere sagten kan leje de gennemsigtige kano-/kajakhybrider hos os i Jylland. Først og fremmest er den største forskel på en glaskajak og andre kajakker og kanoer, at en glaskajak er helt gennemsigtig (bortset fra sæderne og rammen, der holder dem). Det betyder, at bund, sider, stævn og agter i glaskajakken er helt klart, så du kan se alt, der foregår omkring og under dig, når du ror. De fungerer derfor som kæmpestore vandkikkerter, så du kan samtidig gå på opdagelse under Limfjordens overflade. Glaskajakkerne er heldigvis ikke lavet i glas men polycarbonat, som du måske kender fra skudsikre ruder. Det betyder, at du ikke skal være bekymret for, at hele kajakken krakelere under dig, hvis du rammer en sten. Materialet er meget stærkt - og lader samtidig meget lys trænge igennem, hvilket gør det meget gennemsigtigt.

Er det en gennemsigtig kajak eller en gennemsigtig kano?

En glaskajak er i virkeligheden en hybrid mellem en kano og en kajak med det bedste fra begge verdener. Uanset om du er på udkig efter et sted at leje en kano eller en kajak, er de derfor et rigtig godt bud. De er velegnet til alle uanset alder eller erfaring med at ro, netop fordi de er en meget stabile og nemme at styre.

De er åbne og brede som du kender en kano. Det betyder, den er stabil og nem at komme ind og ud af, hvilket også gør den meget sikker - også for uøvede roere. Samtidig har glaskajakken sæderne placeret på bunden, så du har det lave tyngdepunkt, du kender fra en almindelig kajak. Det bidrager igen til stabilitet og sikkerhed. Sidst men ikke mindst bruger man en pagaj til fremdrift ligesom i en almindelig kajak. Pagajen er et enormt effektivt redskab til at bringe glaskajakken frem, og så er det rigtig behageligt at have et blad i hver ende, så man bruger begge sider af kroppen lige meget, når man ror. I stævnen (foran) og agter (bagerst) har glaskajakken luftpuder/luftpontoner, der sikrer, at kajakken bliver i overfladen, hvis den skulle blive fyldt med vand. I en almindelig kajak er der også opdrift i form at hulrum med dæksler. Det betyder samlet set, at glaskajakker deler nogle meget centrale og væsentlige træk med andre kajakker, og vi i VisionKayak kalder dem derfor glaskajakker. Hvis du vil kalde dem for glaskanoer, gennemsigtigt badekar, forvoksede vandkikkerter eller noget helt fjerde, så er det helt op til dig! 

Hvor kan man leje en glaskajak?

Du kan leje en glaskajak hos os - VisionKayak i Skive i Jylland ved Limfjorden. Du kan købe billetter og booke dig på en af vores planlagte ture i løbet af sæsonen fra maj til september. Du kan vælge mellem flere forskellige typer ture: formiddags-, solnedgangs- eller fuldmåneture. Du kan læse mere om turene og booke billet her. Du kan også booke et privat event, hvis I er mange, der gerne vil på vandet. Det er for eksempel til personaleevent, polterabender, familietræf, fødselsdage eller lignende. Du kan læse mere om vores private events her. VisionKayak er et af de eneste steder i Europa, du kan komme på tur og prøve de gennemsigtige krydsninger mellem kanoer og kajakker.

Oplev glaskajakkerne på en af vores ture

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram