FAQ

Ofte stillede spørgsmål

#1
Hvilke ture kan jeg komme på?

Du kan komme med på flere forskellige ture på Skive Fjord, der er en del af Limfjorden. Du kan vælge mellem tre typer: formiddags-, solnedgangs- og fuldmåneture. Du kan finde de forskellige ture her.

Har du særlige ønsker til en tur, eller ønsker du at booke et privat arrangement på vandet? 
Tøv ikke med at kontakte os på hello@visionkayak.com
#2
Skal jeg have særlige forudsætninger for at tage med på tur?

Nej, alle kan være med! Jeg giver en kort introduktion til grundlæggende roteknik og glaskajakkerne på land, så du behøver ikke at have nogen erfaring med at ro på forhånd. Vi ror i samlet flok hele vejen tæt på kysten og på lavt vand, og så må du altid spørge undervejs, hvis du er i tvivl om noget. 
#4
Hvad skal jeg have med på turen?

Tag badetøj eller tøj på, du ikke har noget imod, bliver lidt vådt, da der drypper vand fra pagajen, når man ror. På aftenturene og dage med køligere vejr generelt anbefaler jeg, at du tager et vandtæt lag yderst - særligt på benene, der godt kan blive kolde. Derudover kan det være en god idé at tage en flaske vand og et håndklæde med for en sikkerheds skyld - f.eks. til at sidde på i bilen hjem efter roturen.
Husk også solbriller/solhat og at tage solcreme på, men gør det i god tid inden turen, så det kan tørre helt og ikke give misfarvninger på kajakken.
Eventuelt noget andet, du har lyst til at tage med - snacks eller måske et kamera? Husk bare, at des mere grej, des mindre udsyn er der fra den gennemsigtige kajak, og at det er på eget ansvar.

Ønsker du at have en ekstra trøje eller lignende med, og gerne vil opbevare det tørt i kajakken, kan du købe en af vores lækre drybags til formålet. Jeg har altid et par stykker med på stranden, men hvis du gerne vil være sikker på, at der en til dig på turen, kan du bestille den i forvejen gennem shoppen og skrive, at du ønsker at afhente den i forbindelse med din bookede tur. Husk at angive datoen for turen, du har booket. 
En drybag koster 100 kr. 
#5
Hvilket tøj skal jeg have på på turen? 

Der er som udgangspunkt altid køligere på vandet, end der er på land. Det er ikke sjovt at fryse, så det er næsten bedre at tage lidt for meget tøj på end lidt for lidt - husk dog, at du stadig er fysisk aktiv, idet kajakken jo skal roes fremad på turen. Det giver lidt ekstra varme i kroppen kontra at sidde stille. Tænk dog derfor også særligt over dine børns påklædning, hvis du vurderer, de primært vil sidde stille og kigge ned i vandet fremfor at ro. Så er det nemlig ekstra vigtigt at give dem varmt tøj på. 

På varme sommerdage kan badetøj eller shorts/t-shirt være nok for de fleste, mens det resten af sæsonen er en god idé at pakke sig lidt ekstra ind. Særligt på aftenturene, hvor det bliver køligt, når solen går ned. Benyt dig gerne af tre lags-princippet (inderste lag: svedtransporterende, mellemlag: isolerende, yderste lag: vind- og vandtæt). Det kan for eksempel være et sæt langt uldundertøj med et par tykkere bukser over og en god uldtrøje (og eventuelt en dunjakke over det, hvis du nemt fryser) og så en godt sæt skaltøj eller regntøj yderst. Husk at tage et par gode, tykke strømper på og eventuelt et par handsker og hue også i starten og slutningen af sæsonen, hvor det kan være koldere. 

Ønsker du at have en ekstra trøje, jakke, hue eller lignende med, og vil du gerne kunne opbevare det tørt i kajakken? Så kan du købe en af vores lækre drybags til formålet. Jeg har altid et par stykker med på stranden, men hvis du gerne vil være sikker på, at der en til dig på turen, kan du bestille den i forvejen gennem shoppen og skrive, at du ønsker at afhente den i forbindelse med din bookede tur. Husk at angive datoen for turen, du har booket. 
En drybag koster 100 kr. 
#10
Er der en vægtgrænse for kajakkerne?

Hver kajak kan samlet set bære 190 kg. Dette fordeles på to personer, da kajakkerne er dobbeltkajakker. Som udgangspunkt ror du i kajak med den eller de, du kender, hvis I er flere af sted sammen, men hvis der for eksempel er tre, der kender hinanden, må I være klar på, at en af jer kan komme til at ro sammen med en, I ikke kender; det er en super mulighed for at få nye bekendtskaber! 

Hvis vægtgrænsen bliver problematisk i forhold til at være to personer, kan de gennemsigtige kajakker også roes alene. Det koster 150 kr. i gebyr, fordi klargøring og pakning, rengøring af kajakken mv. er den samme, om der har siddet en eller to personer i kajakken. 
Du skal samtidig være sikker på, at du selv kan komme op og ned i kajakken og kan ro turen.  
KONTAKT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram