Anbefalinger og FAQ om GLASKAJAK®

Ofte stillede spørgsmål

Her finder vores anbefalinger til påklædning, hvad du skal medbringe på turen og fordeling i kajakkerne samt svar på de mest gængste spørgsmål om turene, fjorden og de gennemsigtige kano-/kajakhybrider. 

Såfremt du ikke kan finde svar på netop dit spørgsmål her, er du meget velkommen til at kontakte VisionKayak. Du finder kontaktoplysninger HER

Påklædning og praktisk informationVægtgrænser, ro alene, mad og drikke mv.

Her kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål omkring kajakkerne og VisionKayaks ture. Du finder også anbefalinger til påklædning, mad og drikke mv. her. Såfremt du ikke har fundet svar på dit spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.
Vægtgrænser for kajakkerne
Hver kajak kan samlet set bære 190 kg. Dette fordeles på to personer, da kajakkerne er dobbeltkajakker. 

Hvis vægtgrænsen bliver problematisk i forhold til at være to personer i kajakken, kan de gennemsigtige kajakker også roes alene. Du vælger blot ved booking, at du har behov for at ro alene ved at vælge Singlekajakbilletten. Bookingsystemet vil dermed automatisk vide, at det skal booke begge pladser i kajakken til dig. Dette koster et tillæg, fordi klargøring og pakning, rengøring af kajakken mv. er den samme, om der har siddet en eller to personer i kajakken. Tillægget kan også benyttes, hvis man af andre årsager ønsker at ro alene. 

Du skal samtidig være sikker på, at du selv kan komme op og ned i kajakken og kan ro turen.
Kan man ro kajakken alene?
Ja, du kan sagtens ro kajakken alene som voksen person. 

Det betyder, at du også sagtens kan tage mindre børn med på turene, selvom de ikke selv kommer til at hjælpe dig med at ro. Se gerne siden for børnefamilier for mere information HER

Såfremt du deltager alene, i en gruppe med et ulige antal deltagere, eller af anden grund har behov for at ro alene, og du vil være helt sikker på ikke at skulle dele kajak med andre/fremmede, skal du booke din billet som "Singlekajakbillet". 

Når du booker en singlekajakbillet, vil du stadig komme til at ro en kajak med to sæder, men på denne vis booker systemet automatisk begge sæder til dig, så du med ro i sindet ved, at du ikke kommer til at dele kajakken med andre. 
Vi er et ulige antal deltagere. Hvad gør vi?
Det er intet problem at være et ulige antal deltagere på turene, selvom der er to sæder i hver kajak.

Såfremt jeres gruppe består af voksne eller flere voksne end børn, vil den sidste person have mulighed for enten at ro alene eller sammen med en person fra en anden gruppe, hvis der er flere med ulige antal. 

Såfremt jeres gruppe består af et ulige antal deltagere med flere børn end voksne, har I flere forskellige løsningsmodeller at vælge imellem. Dem kan I læse HER

Hvis I som gruppe med et ulige antal deltagere ønsker at være sikre på, at den sidste person kommer til at ro alene og ikke sammen med en fremmede fra en anden gruppe, skal I vælge en af billetterne med tilkøbsmuligheden "Singlekajak". På denne måde reserverer bookingsystemet begge sæder i af kajakkerne, så I er sikre på at få den alene. 
Skal jeg have særlige forudsætninger for at deltage?
Nej, alle kan være med uanset alder og om du har erfaring med at ro eller ej! Det er derfor ingen forhindring, hvis du aldrig har prøvet at ro før - eller ikke har prøvet vandsport generelt. Vi hjælper dig igang!

Turen starter med en introduktion til grundlæggende roteknik, området og sikkerhed. Alle får udleveret godkendte veste (redningsveste for den mindste børnestørrelse og svømmeveste for alle andre), der skal bæres under hele turen. 
Der er altid minimum én instruktør med fra VisionKayak til at sørge for sikkerheden undervejs, hjælpe med teknik og besvare eventuelle spørgsmål om området, flora og fauna mv. 
Vi ror tæt på kysten på lavt vand.
Hvor gammel skal man være for at deltage?
Alle kan deltage uanset alder. Vi har veste ned til størrelse Junior Mini (10-20 kg).
Det er helt op til dig som forælder at vurdere, om dit barn kan tage med på 1,5-2 timers rotur, men vi anbefaler, at barnet er minimum to år. Det er virkelig en rigtig god oplevelse for børn, der ofte sidder med næsen trykket helt mod bunden af kajakken (så du skal nok ikke regne med den helt store hjælp til at ro fra dem :-) ) og dirigerer rundt efter krabber og andet liv på bunden.

Børn under 11 år skal altid have en voksen, de kender, med i samme kajak for at sikre den bedste, mest trygge oplevelse.
Har du nogle spørgsmål i forhold til at tage børn med på rotur? Så kontakt os endelig!
Påklædning i varmt vejr
Det er altid bedre at have det for varmt og kunne tage et lag af, end det er at fryse og ikke kunne gøre noget ved det. Luften er ofte lidt mere sval på vandet, hvilket kan være rigtig dejligt på en varm sommerdag - men husk endelig at børnene ofte nemmere bliver kolde, så hellere lidt for meget tøj end for lidt.

På dejlige sommerdage er badetøj eller t-shirt/shorts oplagt. I kan eventuelt medbringe en lille vindtæt jakke, hvis I er i tvivl - I kan tilkøbe drybags hos os, hvis I vil have lidt ekstra tøj med på turen, som I vil være sikre på holder sig tørt til det eventuelt skal i brug.

Husk endelig solcreme, solbriller, solhat! Lyset på vandet er stærkt (!!), idet vandoverfladen reflekterer solens lys, så det er virkelig vigtigt at passe godt på både hud og øjne. Tag solcremen på i god tid inden turen, så den kan nå at tørre og ikke smitter af og risikere at ødelægge veste og kajak.
Påklædning på køligere dage og aftenture
Det er altid bedre at have det for varmt og kunne tage et lag af, end det er at fryse og ikke kunne gøre noget ved det. Husk derfor at tage godt med tøj på efter vejret. Luften er samtidig også ofte lidt mere sval på vandet, hvilket kan være rigtig dejligt på en varm sommerdag - men er det i forvejen køligt på land, skal I derfor regne med at have lidt ekstra tøj på.

Har du børn med? Så huske at børn ofte sidder mere stille på turene end de voksne, der ofte får opgaven med at være "fremdriftsmotoren", og børn bliver derfor endnu nemmere kolde. Husk derfor en ekstra jakke, varm sweater eller lignende. Så kan I altid tage den af undervejs, hvis barn får det varmt. Du kan eventuelt også opfodre dit barn til at bevæge sig lidt undervejs på de køligere dage, så der bliver holdt gang i kroppen.

Ønsker I at medbringe ekstra trøjer/jakker/tøj på turen, kan I tilkøbe drybags hos os, som I kan pakke det ekstra tøj ned i, så det holder sig helt tørt på turen.

Regnbukser er en rigtig god idé til hele familien - det kan nemlig godt dryppe lidt fra pagajen, når man ror, og så er det rart at have et vandtæt lag på benene, så vandet bare kan perle og rulle af i stedet for, at bukserne bliver våde, og man riskere at komme til at fryse.


Det er en god idé at pakke sig lidt ekstra ind. Særligt på aftenturene, hvor det bliver køligt, når solen går ned. Benyt dig gerne af tre lags-princippet (inderste lag: svedtransporterende, mellemlag: isolerende, yderste lag: vind- og vandtæt). Det kan for eksempel være et sæt langt uldundertøj med et par tykkere bukser over og en god uldtrøje (og eventuelt en dunjakke over det, hvis du nemt fryser) og så en godt sæt skaltøj eller regntøj yderst. Husk at tage et par gode, tykke strømper på og eventuelt et par handsker og hue også i starten og slutningen af sæsonen, hvor det kan være koldere.
Fodtøj og bare fødder
Det er vigtigt, at vi sammen hjælpes ad med at passe på kajakkerne, så de også er gennemsigtige og flotte til de næste gæster, der kommer. 
Det er derfor vigtigt, at du, hvis du ønsker at have sko på, sørger for at fjerne sand og småsten, der kan have sat sig fast i sålerne, inden du stiger i kajakken. Det kan du f.eks. gøre ved forsigtigt at dyppe skoens sål i vandet, så sand mv. bliver skyllet af. Vær dog opmærksom på at det drypper lidt fra pagajerne, når man ror, så dine sko kan risikere at blive våde.

Bare fødder er en mulighed, som mange vælger. Husk solcreme på fusserne. Mange vælger klipklappere/badesandaler, som de kan tage af, når de sætter sig i kajakken. Skoene kan du herefter sætte bag det bagerste sæde i kajakken, så de ikke forhindrer dit udsyn.

Vi anbefaler klart, både for din komfort, af hensyn til dryp fra pagajerne og for kajakkernes helbred, at du enten ror med bare fødder, i klipklappere eller badesko - uden sand på sålerne.
Hvad skal jeg have med på turen? + Mad og drikke
Uden mad og drikke duer helten ikke! Vi anbefaler som minimum at tage en flaske vand med på turen, men du er meget velkommen til at medbringe snacks, madpakke, kaffe/kakao og lignende. 

Det kan det være en god idé at et håndklæde med for en sikkerheds skyld - f.eks. til at sidde på i bilen hjem efter roturen. Skiftetøj er også en mulighed.

På aftenture er du meget velkommen til at medbringe en lommelygte, så du forsat kan se under vandet efter mørkets frembrud. 

Husk også solbriller/solhat og at tage solcreme på, men gør det i god tid inden turen, så det kan tørre helt og ikke give misfarvninger på kajakken.


Ønsker du at have en ekstra trøje eller lignende med, og gerne vil opbevare det tørt i kajakken, kan du købe en af vores lækre drybags til formålet. 
Kan jeg leje en GLASKAJAK® på andre tidspunkter end turene?
Ja, det kan du tro! Ved større selskaber, fødselsdage, klassearrangementer, firmature eller lignende er det muligt at booke et privat event for jeres gruppe. Du kan læse mere om denne mulighed under menufanen "GRUPPER". 

Såfremt du ikke er en del af en større gruppe, er du velkommen til at ønske datoer til ture - hvis vi har mange udsolgte ture og/eller flere henvendelser på samme dato, kan vi måske oprette en ekstra tur på netop din ønskedato. 

Det er derudover desværre ikke muligt at leje en GLASKAJAK® udenfor en tur eller uden instruktør af sikkerhedshensyn. 
Hvad er en GLASKAJAK®?
VisionKayaks GLASKAJAK® er en gennemsigtig kano-/kajakhybrid med det bedste fra begge verdener. De er brede, stabile og åbne ligesom en kano, og samtidig har du et lavt tyngdepunkt med sæderne placeret helt nede på din GLASKAJAK®s bund, hvilket giver ekstra stabilitet, og en pagaj til nem, ergonomisk fremdrift ligesom i en kajak. 

Vores GLASKAJAK® er ikke lavet af glas - heldigvis. Så du skal ikke være bekymret for, at den pludselig går i stykker under dig. Tvært imod er de lavet i materialet polycarbonat, som du måske kender fra skudsikre ruder; kano-/kajakhybriderne er derfor meget stærke, fleksible og sikre.

GLASKAJAK® er desuden et beskyttet varemærke ejet af VisionKayak. VisionKayak er det første og originale sted i Danmark samt resten af Nord- og Centraleuropa, der tilbyder ture i gennemsigtig kajak. 
Er vandet salt eller ferskt?
Vandet i Skive Fjord, som vi ror på, er salt. Skive Fjord er en del af Limfjorden, der hænger sammen og forsynes med friskt vand af Vesterhavet mod vest og Kattegat mod øst. 

På trods af sit navn er Limfjorden altså nærmere en stor kanal end en fjord, idet der er åbning i begge ender. For mange år siden var det dog ikke sådan; fjorden var vitterligt en fjord med kun åbning mod Kattegat ved Hals. Siden har Vesterhavet dog ædt sig vej ind i fjorden ved Thyborøn, og det er derfor nu nærmere en kanal end en fjord. Det hedder dog stadig Limfjorden.
Hvad kan vi opleve på turen? Flora og fauna. 
Der er masser at opleve både uden og over fjordens overflade på turen. Vi har samlet en oversigt over nogle af dyrene og planterne i og ved fjorden, som du kan finde HER
Særligt for familier med børn
Vi har samlet en række specifikke anbefalinger for familier med børn. Her finder du f.eks. en oversigt over, hvordan I kan fordele jer i kajakkerne, hvis I er flere børn end voksne eller omvendt, særlige tips til påklædning til børn på turene mv. 
Alt dette finder du på siden for børn HER
Må jeg tage min hund med på turen?
Ja, det kan du tro! Hunde er velkomne på VisionKayaks ture i GLASKAJAK®.
Vi anbefaler, at du læser nærmere om at tage din hund med på turene på siden for hundeejere HER

FAQ for børnefamilierFå en god familievenlig tur på vandet i GLASKAJAK®

Turene i GLASKAJAK® er fantastisk for børnefamilier med børn i alle aldre. Vi har derfor samlet en række specifikke børnefamilierettede tips og tricks samt besvaret de mest almindelige spørgsmål, når det kommer til at tage børn med på turene i GLASKAJAK® på siden for børn
FAQ for børnefamilier

FAQ for hundeejeren:En glad og tryg hund med på vandet

Det er fantastisk at kunne tage sin hund med sig ud på oplevelser, og derfor er din hund selvfølgelig mere end velkommen på kano-/kajakturene i GLASKAJAK®. 
Vi har derfor samlet en række specifikke tips og anbefalinger i vores hunde-FAQ på siden for hunde.
FAQ for Hunde
Oplevelser med hund - hundevenlig aktivitet - kano/kajaktur med hund i GLASKAJAK på Limfjorden ved Skive i Jylland. Attraktion hvor hunde må medbringes og er velkomne
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram