Hvad er en glaskajak?

En glaskajak er faktisk en kano-/kajak-hybrid, der samler det begge fra bedste verdener - stabilitet, lavt tyngdepunkt, åben og nem at styre. Og så er den helt gennemsigtig! Det betyder, at du både får en oplevelse over og under overfladen, når du ror i glaskajak.

Hvordan ser en glaskajak ud?

Er en glaskajak lavet af glas?

Først og fremmest er den største forskel på en glaskajak og andre kajakker og kanoer, at en glaskajak er helt gennemsigtig (bortset fra sæderne og rammen, der holder dem). Det betyder, at bund, sider, stævn og agter i glaskajakken er helt klart, så du kan se alt, der foregår omkring og under dig, når du ror. Glaskajakkerne er heldigvis ikke lavet i glas men polycarbonat, som du måske kender fra skudsikre ruder. Det betyder, at du ikke skal være bekymret for, at hele kajakken krakelere under dig, hvis du rammer en sten. Materialet er meget stærkt - og lader samtidig meget lys trænge igennem, hvilket gør det meget gennemsigtigt.

Er det en glaskajak eller en glaskano?

En glaskajak er åben og bred, som du kender en kano. Det betyder, den er stabil og nem at komme ind og ud af, hvilket også gør den meget sikker - også for uøvede roere. Samtidig har glaskajakken sæderne placeret på bunden, så du har det lave tyngdepunkt, du kender fra en almindelig kajak. Det bidrager igen til stabilitet og sikkerhed. Sidst men ikke mindst bruger man en pagaj til fremdrift ligesom i en almindelig kajak. Pagajen er et enormt effektivt redskab til at bringe glaskajakken frem, og så er det rigtig behageligt at have et blad i hver ende, så man bruger begge sider af kroppen lige meget, når man ror. I stævnen (foran) og agter (bagerst) har glaskajakken luftpuder/luftpontoner, der sikrer, at kajakken bliver i overfladen, hvis den skulle blive fyldt med vand. I en almindelig kajak er der også opdrift i form at hulrum med dæksler. Det betyder samlet set, at glaskajakker deler nogle meget centrale og væsentlige træk med andre kajakker, og vi i VisionKayak kalder dem derfor glaskajakker. Hvis du vil kalde dem for glaskanoer, gennemsigtigt badekar, forvoksede vandkikkerter eller noget helt fjerde, så er det helt op til dig! Det vigtigste er, at du har en god oplevelse på vandet i glaskajakken - uanset om det er din egen, eller når du er med på en af vores ture. Glaskajakkerne har to sæder og plads til to personer. Hver person har en pagaj til fremdrift.

Hvor kan man prøve en glaskajak?

Du kan prøve en glaskajak hos os - VisionKayak i Skive i Jylland ved Limfjorden. Du kan købe billetter og booke dig på en af vores planlagte ture i løbet af sæsonen fra maj til september. Du kan vælge mellem flere forskellige typer ture: formiddags-, solnedgangs- eller fuldmåneture. Du kan læse mere om turene og booke billet her. Du kan også booke et privat event, hvis I er mange, der gerne vil på vandet. Det er for eksempel til personaleevent, polterabender, familietræf, fødselsdage eller lignende. Du kan læse mere om vores private events her. VisionKayak er et af de eneste steder i Europa, du kan komme på tur og prøve glaskajakkerne.

Hvor kan man købe en glaskajak?

Du kan købe en glaskajak hos os - VisionKayak i Skive i Jylland ved Limfjorden. Du kan både købe en helt ny glaskajak, eller du kan købe en demoglaskajak, som har været brugt på vores ture. Når du køber en glaskajak, medfølger der to pagajer, to sæder, to luftpuder/luftpontoner, der monteres forrest og bagerst i glaskajakken med elastikker. Når du køber en glaskajak, kan du enten selv afhente den hos os i Skive efter aftale, eller vi kan levere den til din dør. Prisen på transport afhænger af, hvor du bor henne, så kontakt os for en specifik pris.

Oplev glaskajakkerne på en af vores ture

crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram