Om VisionKayak og turene i GLASKAJAK™

Om glasbundskajakker og en passion for Limfjorden

VisionKayaks første skridt tages i starten af 2018, og i august samme år vugger GLASKAJAK™ for første gang på Limfjordens vand til testture over de næste par uger. Herefter lægges de gennemsigtige kano-/kajakhybrider i vinterhi, og får deres første rigtige sæson i sommeren 2019 - og det var SÅ fantastisk en sæson! 
Læs herunder om min, Isabella, kærlighed til vand, og hvordan idéen opstod og blev til virkelighed: 

Jeg har altid elsket alle former for vand; havet, fjorden, poolen og søen. Fascinationen af det dybe blå og de oplevelser, der er at få både på og i vandet, ligger dybt i familien, og derfor var der ikke nogen tvivl, da de krystalklare kajakker dukkede op. De var nemlig svaret på en drøm, der startede for en del år siden på en ferie på Rhodos i Grækenland. 

Her tog mine forældre nemlig deres vandelskende datter med på en fantastisk oplevelse i en glasbundsbåd på Middelhavet, der afslørede hemmelighederne under overfladen. Jeg tror, jeg var otte år gammel på det tidspunkt, og jeg var komplet tryllebundet af at se havbunden forsvinde mellem klipper og dukke op igen og at opleve floraen og faunaen gennem vinduet til havet. Der tænkte jeg, “det vil jeg også opleve i Danmark!”

Sidenhen har jeg brugt utrolig meget tid på kapsejlads i jolle, og jeg elsker stadig at stryge hen over fjorden for fuld fart med sejl på og saltvand stående til højre og venstre. Jeg er træner i den lokale sejlklub, og elsker at dele kærligheden til fjorden med andre. Men i mellemtiden har jeg også forelsket mig i stilheden og roen ved kajakroning; det er trods alt ikke altid, det blæser så meget, at jeg synes, det er sjovt at komme på vandet i en jolle. 

Cirka otte år efter oplevelsen på Rhodos falder jeg tilfældigvis over en video på Facebook, hvor nogen ror i komplet gennemsigtige kajakker i et sumpområde - og jeg er helt oppe at ringe! Jeg var slet ikke i tvivl, for de der forvoksede vandkikkerter... De var svaret på mit otte-årige jegs drøm om danske glasbundsbåde. Jeg forelskede mig hovedkulds og begyndte at overveje, hvordan jeg kunne få dem til Limfjorden.

Et par år senere, som jeg færdiggør 3.g på gymnasiet og har besluttet mig for at holde sabbatår, sætter jeg gang i udlevelsen af drømmen. Jeg bestiller 20 helt gennemsigtige kajakker til Skive og begynder forberedelsen og planlægningen mellem afleveringer, lektier og moduler med oldtidskundskab om grækernes store kærlighed til vand. Jeg venter utålmodigt på mine små, robare vandkikkerter mellem til eksaminer og studentergilder. Endelig - mere end 1,5 måned forsinket! - ankommer min GLASKAJAK™ i august 2018, og jeg var bestemt ikke skuffet, da jeg fik dem på fjorden til et par enkelte testture. De er helt fantastiske og gør præcis dét, jeg ønskede og håbede på; åbner vinduet til livet under Limfjordens overflade og giver en helt unik og enestående mulighed for både at få en oplevelse på og i vandet, som man ikke finder andre steder. Og så endda helt uden larmen fra en motor, men kun med lyden af fascinerede børnstemmer, der dirigerer forældre på jagt efter krabber, og pagajer, der skærer gennem det klare vand. 

Men jeg advarer dig; det er svært at koncentrere sig om at ro, når fjordens verden udfolder sig under kajakken, og det pludseligt bliver muligt at se ting, der ellers er skjulte af overfladen og kun tilgængeligt for dykkere og snorkel-glade. Prøv selv på en af de planlagte ture i løbet af sæsonen eller book kajakkerne til et privat event - for eksempel et personalearrangement, en fødselsdag eller en polterabend! 

Jeg glæder mig til at ro med dig. Vi ses på vandet!
De bedste hilsner,
Isabella

MØDESTED

Marienlyst Strand, 7800 Skive, Danmark

Koordinater:
N 56°35.782', E 9°02.625'
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram