Formiddagsture
i glaskajakker

TAG MED PÅ TUR
Tag med VisionKayak på formiddagstur for hele familien i gennemsigtig kajak ved Skive 

En uforglemmelige oplevelse både over og under Limfjordens overflade i gennemsigtige kajakker med VisionKayak

Kunne du tænke dig at få oplevelsen af at dykke tørskoet sammen med familien eller nogen, du har kær? 
Så skal du tage med på tur i de krystalklare, helt gennemsigtige glaskajakker på Limfjorden ved Skive! De giver oplevelsen af at ro i en forvokset vandkikkert, og det er derfor en helt speciel og unik mulighed for at opleve alle fjordens hemmeligheder, der normalt er gemt under overfladen.

Tæl krabber, oplev ålegræsset bølge under kajakken, svæv over muslingebanker, sand og sten i alle størrelser, og se hvor mange søanemoner, du kan få øje på, mens du nyder en dejlig tur på fjorden i de stabile, gennemsigtige kajakker med en, du har kær. Turen er perfekt til børnefamilier, fordi vi er tilbage på stranden, inden ungerne bliver frokostsultne, og så er den perfekt for jer, der har en masse på programmet, jer, der gerne vil bruge eftermiddagen med fødderne oppe, eller jer, der bare gerne vil nyde en solskinsdag på vandet.
På formiddagsturene, der altid starter kl. 10:00 på Marienlyst Strand i Skive, får I maksimalt udbytte af vandkikkerteffekten ned gennem de klare kajakker. Des mere lys, des nemmere er det nemlig at se ned i vandet under kajakken.

Samtidig er formiddagsturene den helt perfekte måde at nyde en dejlig solskinsdag; der findes ikke noget bedre end en vandaktivitet og vandsport, når det er varmt! Og så er en gennemsigtig kajak også det perfekte sted at arbejde på din tanline, hvis du er til den slags, for vandet reflektere solen, og du får derfor dobbelt effekt. Derfor er det også vigtigt at huske solcreme, solbriller, solhat og lignende samt en flaske vand!
  
På de overskyede dage og dage med regn er en tur i glaskajak med familien, kæresten eller veninderne også en helt særlig oplevelse. Der sænker sig en ro og helt speciel hyggelig stemning, når himlen over os trækker en beskyttende dyne frem. Skyer er derfor ikke nogen hindring for en hyggelig oplevelse i glaskajakkerne.
BOOK PLADSER

Priser

Voksen

250 DKK
Inkl. i prisen er kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende roteknik samt lån af redningsvest.
Prisen er pr. person pr. tur, og turen varer 1,5-2 timer

Barn*

200 DKK
Børn skal altid være ifølge med voksen
Inkl. i prisen er kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende roteknik samt lån af redningsvest.

Prisen er pr. person pr. tur, og turen varer 1,5-2 timer
*Under 13 år

Book jeres billetter til en formiddagstur i glaskajak her

Jeg anbefaler at booke i god tid. Der er nemlig kun et begrænset antal pladser på hver tur, så det er med at sikre jer jeres pladser, når I har fundet turen, der passer ind i jeres kalender.
Fandt I ikke en tur? Så husk at tjekke, om der ligger en solnedgangs- eller fuldmånetur i stedet.

Den bedste gave er en oplevelse - sammen

Glæd familien eller en du holder af med en gave, der huskes. Skab minder sammen!

GIV ET GAVEKORT

Hvorfor vælge en formiddagstur?

På formiddagsturene, der altid starter kl. 10:00 på Marienlyst Strand i Skive, får I maksimalt udbytte af vandkikkerteffekten ned gennem de klare kajakker. Des mere lys, des nemmere er det nemlig at se ned i vandet under kajakken.
Samtidig er formiddagsturene den helt perfekte måde at nyde en dejlig solskinsdag; der findes ikke noget bedre end en vandaktivitet og vandsport, når det er varmt! Og så er en gennemsigtig kajak også det perfekte sted at arbejde på din tanline, for vandet reflektere solen, og du får derfor dobbelt effekt. Derfor er det også vigtigt at huske solcreme, solbriller, solhat og lignende samt en flaske vand!
På de overskyede dage og dage med regn er en tur i glaskajak med familien, kæresten eller veninderne også en helt særlig oplevelse. Der sænker sig en ro og helt speciel hyggelig stemning, når himlen over os trækker en beskyttende dyne frem. Skyer er derfor ikke nogen hindring for en hyggelig oplevelse i glaskajakkerne.
BOOK TUR

Om ruten og 
Skive Fjord

Turene foregår i de unikke, helt gennemsigtige glaskajakker fra VisionKayak, der kun findes en håndfuld steder i hele Europa. De er brede, åbne og stabile som en kano, og samtidig har de kajakkens lave tyngdepunkt og pagaj til fremdrift, hvilket alt i alt give en stabil og sikker tur.
Formiddagsturene starter altid kl. 10 på Marienlyst Strand i Skive og varer cirka 1,5-2 timer inklusiv en kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende ro- og styreteknik på stranden. Ruten, vi følger, er fire kilometer, men det er ikke altid, vi når helt ind til Skive Havn - og det er helt okay. Det vigtigste er, at alle har en god tur, og ikke at vi når et specifikt mål. Turene varierer derfor i længde alt efter gruppen, men den maksimale længde er fire kilometer. 

Turene i de krystalklare kajakker foregår i et tempo, som alle kan være med til. Vi hygger os, og tager os tid til at undersøge den hemmelige verden, der normalt er skjult under overfladen. Der er plads til at drive og nyde solen, ligesom I også er meget velkomne til at tage snacks mv. med, der kan nydes på vandet. 

Vi ror på det inderste af Skive Fjord. Det er meget beskyttet farvand, fordi vi har kyst næsten hele vejen rundt om os. Samtidig er der ingen uhyggelige understrømme, men der er et par enkelte store sten og muslingebanker, som jeres turleder nok skal advare jer om, inden I støder på grund.

Skive Fjord er en del af Limfjorden, og vandet er salt. 
Når der er vestenvind, som der oftest er i Danmark, ligger vi i læ af kysten. Det betyder, at det kan blæse relativt meget, uden vi bliver generet af det. Det er også på dage med vestenvind, at vandet er klarest. Når vinden af og til er i nord eller syd får vi lidt mere motion den ene vej (enten ud eller hjem), mens vi rigtig kan drive og lade vinden skubbe os den modsatte retning. En stor del af vejen beskytter den kurvede kyst os lidt for vinden. 
Når der en sjælden gang imellem er østenvind, så kommer vinden tværs over fjorden. Hvis det blæser mere end 6-7 m/sek fra øst, udsættes turen. Når der er østenvind vil bølgerne hvirvle de fine partikler fra fjordbunden op i vandet, og vandet kan dermed blive mere uklart. Så nyder vi i endnu højere grad oplevelsen over vandet; det er nemlig en del af charmen ved naturen, at man ikke kan styre den. 
BOOK TUR

Sikkerhed og praktisk information

Det skal være rart at komme på vandet, og derfor er trygheden og sikkerheden i top! Vi ror i samlet flok på lavt vand og tæt på kysten hele vejen, der er selvfølgelig gode svømmeveste til jer alle, og så vil der altid være minimum én turleder med. I får en kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende teknik, inden vi går ud, og så må I altid spørge undervejs, hvis der er noget, I er i tvivl om.

Husk! at tage solcreme på, medbringe en solhat og/eller solbriller samt en flaske vand. Lyset er stærkt på vandet, og det er derfor vigtigt, at du beskytter din hud og øjne på turen.

Hvis du ønsker at medbringe trøjer, sko, bilnøgler og lignende på turen, der skal holdes tørt, kan du købe en drybag hos os. Informer gerne om det ved booking eller bestil en i vores webshop og noter, at du ønsker at afhente den/de i forbindelse med en booket tur samt dato for turen.

Vi ses på vandet!
BOOK TUR
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram