Fuldmåneture
i glaskajakker

TAG MED PÅ TUR
Tag med VisionKayak på en eventyrlig
tur under solnedgangen og fuldmånen i gennemsigtig kajak ved Skive 

En uforglemmelige oplevelse både over og under Limfjordens overflade i gennemsigtige kajakker med VisionKayak

Kunne du tænke dig at oplev solnedgangens fantastiske farver fra vandsiden, og samtidig ro under fuldmånens sølvfarvede lys? Så skal du med, når vi tager på aftentur i de krystalklare glaskajakker på Limfjorden ved fuldmåne! 
Vi starter, mens der stadig er masser af lys, så I samtidig får oplevelse af at dykke tørskoet, når I ror i de forvoksede vandkikkerter. Det er derfor en helt speciel og unik mulighed for at opleve alle fjordens hemmeligheder, der normalt er gemt under overfladen, kombineret med solnedgangens eksplosion af varme, gyldne farver på himlen over os OG fuldmånens smukke, sølvfarvede skær, der reflekterer i fjorden. I får altså med andre ord fuld plade på oplevelserne, hvis I vælger en fuldmånetur i glaskajak.  

Forestil dig hvordan det er at glide over Limfjordens vand, mens solnedgangens eksplosion af varme orange og gule nuancer mod vest toner frem på himlen over os. Langsomt erstattes de gyldne farver af kølige, klare turkise og dybblå toner mod øst, mens fuldmånen sniger sig op over horisonten og bliver mere og mere lysende og tydelig. Til sidst ror vi i det sølvfarvede lys fra månen, mens vi kan se de klareste stjerner tænde en efter en på himlen over os. Er vi heldige, at det er helt vindstille, så spejler fjordens blanke vand alt dette som en enormt spejl, og vi vil derfor få følelsen af at "ro på himlen". Det er helt exceptionelt smukt! 

På de overskyede dage og dage med regn er en tur i glaskajak med familien, kæresten eller veninderne også en helt særlig oplevelse. Der sænker sig en ro og helt speciel hyggelig stemning, når himlen over os trækker en beskyttende dyne frem. Er vi heldige, vil månen titte frem mellem skyerne, men generelt er skyer er bestemt ikke nogen hindring for en hyggelig, romantisk og eventyrlig oplevelse i glaskajakkerne, selvom vi selvfølgelig altid håber på at få solnedgangen og fuldmånen at se på fuldmåneturene. 
Fuldmåneturene i de helt gennemsigtige kajakker er virkelig en oplevelse helt ud over det sædvanlige, der er særligt ideel for par, venner og veninder, der vil have en helt mindeværdig, eventyrlig outdooroplevelse i hinandens selskab og familier med større børn, der ikke har noget imod at det bliver lidt sent. Tidspunktet for turene varierer nemlig efter solnedgangen og måneopgangen, så tjek hver event. Der er også nogle af fuldmåneturene i starten og slutningen af sæsonen, der ikke er senere, end at børnene sagtens også kan være med! 
På denne tur er det ikke i samme grad vandkikkert-effekten og vinduet ned i fjorden, der er i fokus, fordi solnedgangens- og fuldmånens svage lys gør det svært at se gennem vandet; men mens Limfjordens liv hviler sig under os, nyder vi i stedet følelsen af at være på vandet under den smukke aftenhimmel, mens vi ror solen ned.
Hvis I har lyst, er I meget velkomne til at tage en lommelygte eller andet lys med, så I kan lyse ned gennem kajakken og se fjordens sovende liv, selv når mørket er faldet på. Det er dog helt på eget ansvar at medbringe elektronik. 

Starttidspunktet for fuldmåneturene varierer igennem sæsonen, da det følger tidspunktet, hvor solen går ned og månen står op. Vi mødes på Marienlyst Strand i Skive, hvor I først vil få en kort introduktion til grundlæggende roteknik og glaskajakkerne, inden vi sammen går i kajakkerne og ror sydpå mod Skive Havn på lavt vand hele vejen. Glaskajakkerne er brede, stabile og åbne, de er lette at styre, og I behøver ikke at have erfaring med at ro for at tage med på turene. 

Turen tager cirka 1,5-2 timer inkl. kort introduktion på stranden først. 
BOOK PLADSER

Priser

Voksen

250 DKK
Inkl. i prisen er kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende roteknik samt lån af svømmevest.
Prisen er pr. person pr. tur, og turen varer 1,5-2 timer

Barn*

200 DKK
Børn skal altid være ifølge med voksen
Inkl. i prisen er kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende roteknik samt lån af svømmevest.

Prisen er pr. person pr. tur, og turen varer 1,5-2 timer
*Under 13 år

Book jeres billetter til en fuldmånetur i glaskajak her

Jeg anbefaler at booke i god tid. Der er nemlig kun et begrænset antal pladser på hver tur, så det er med at sikre jer jeres pladser, når I har fundet turen, der passer ind i jeres kalender.
Fandt I ikke en tur? Så husk at tjekke, om der ligger en formiddags- eller solnedgangstur i stedet.

Den bedste gave er en oplevelse - sammen

Glæd familien eller en du holder af med en gave, der huskes. Skab minder sammen!

GIV ET GAVEKORT

Hvorfor vælge en fuldmånetur?

På fuldmåneturene får I en helt unik mulighed for at få alt det bedste fra alle de tre typer ture på én gang. Vi starter nemlig, mens det stadig er lyst, og I får derfor oplevelsen af at dykke tørskoet i de helt gennemsigtige kajakker, der fungerer som et stort vindue direkte ned i fjordens skjulte liv under overfladen. Derefter oplever I solnedgangen fra en vinkel, der er ny fra de fleste - fra vandet! Og til sidst slutter vi af i fuldmånens sølvfarvede selskab, mens den oplyser vejen tilbage til stranden for os.  
Fuldmåneturene i glaskajakker har altid en helt særlig eventyrlig stemning; for som de varme nuancer eksploderer på himlen over os for derefter at blive erstattet af kølige blå toner, og mens fuldmånen langsomt kravler op over horisonten og bliver mere og mere lysende og stor, og de mest lyse stjerner langsomt tændes en efter en, så fascineres de fleste og bliver imponeret af, at så skøn en oplevelse har ventet på dem lige udenfor døren. 
På de overskyede dage og dage med regn er en tur i glaskajak med familien, kæresten eller veninderne også en helt særlig oplevelse. Der sænker sig en ro og helt speciel hyggelig stemning, når himlen over os trækker en beskyttende dyne frem. Skyer er derfor ikke nogen hindring for en hyggelig oplevelse i glaskajakkerne.
BOOK TUR

Om ruten og 
Skive Fjord

Turene foregår i de unikke, helt gennemsigtige glaskajakker fra VisionKayak, der kun findes en håndfuld steder i hele Europa. De er brede, åbne og stabile som en kano, og samtidig har de kajakkens lave tyngdepunkt og pagaj til fremdrift, hvilket alt i alt give en stabil og sikker tur.
Formiddagsturene starter altid kl. 10 på Marienlyst Strand i Skive og varer cirka 1,5-2 timer inklusiv en kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende ro- og styreteknik på stranden. Ruten, vi følger, er fire kilometer, men det er ikke altid, vi når helt ind til Skive Havn - og det er helt okay. Det vigtigste er, at alle har en god tur, og ikke at vi når et specifikt mål. Turene varierer derfor i længde alt efter gruppen, men den maksimale længde er fire kilometer. 

Turene i de krystalklare kajakker foregår i et tempo, som alle kan være med til. Vi hygger os, og tager os tid til at undersøge den hemmelige verden, der normalt er skjult under overfladen. Der er plads til at drive og nyde oplevelsen, ligesom I også er meget velkomne til at tage snacks mv. med, der kan nydes på vandet. 

Vi ror på det inderste af Skive Fjord. Det er meget beskyttet farvand, fordi vi har kyst næsten hele vejen rundt om os. Samtidig er der ingen uhyggelige understrømme, men der er et par enkelte store sten og muslingebanker, som jeres turleder nok skal advare jer om, inden I støder på grund.

Skive Fjord er en del af Limfjorden, og vandet er salt. 
Når der er vestenvind, som der oftest er i Danmark, ligger vi i læ af kysten. Det betyder, at det kan blæse relativt meget, uden vi bliver generet af det. Det er også på dage med vestenvind, at vandet er klarest. Når vinden af og til er i nord eller syd får vi lidt mere motion den ene vej (enten ud eller hjem), mens vi rigtig kan drive og lade vinden skubbe os den modsatte retning. En stor del af vejen beskytter den kurvede kyst os lidt for vinden. 
Når der en sjælden gang imellem er østenvind, så kommer vinden tværs over fjorden. Hvis det blæser mere end 6-7 m/sek fra øst, udsættes turen. Når der er østenvind vil bølgerne hvirvle de fine partikler fra fjordbunden op i vandet, og vandet kan dermed blive mere uklart. Så nyder vi i endnu højere grad oplevelsen over vandet; det er nemlig en del af charmen ved naturen, at man ikke kan styre den. 
BOOK TUR

Sikkerhed og praktisk information

Det skal være rart at komme på vandet, og derfor er trygheden og sikkerheden i top! Vi ror i samlet flok på lavt vand og tæt på kysten hele vejen, der er selvfølgelig gode svømmeveste til jer alle, og så vil der altid være minimum én turleder med. I får en kort introduktion til glaskajakkerne og grundlæggende teknik, inden vi går ud, og så må I altid spørge undervejs, hvis der er noget, I er i tvivl om.

Hvis du ønsker at medbringe trøjer, sko, bilnøgler og lignende på turen, der skal holdes tørt, kan du købe en drybag hos os. Informer gerne om det ved booking eller bestil en i vores webshop og noter, at du ønsker at afhente den/de i forbindelse med en booket tur samt dato for turen.

Vi ses på vandet!
BOOK TUR
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram